Hertenbronst excursie naar de Amsterdamse Waterleidingduinen - deel 1

Vandaag ging ik met een groepje de Amsterdamse Waterleidingduinen in om een glimp op te vangen van de hertenbronst die op uitbarsten staat daar. Het is duidelijk aan het beginnen. Het testosteron vliegt je nog niet om de oren, maar er is spanning in het bos.

We hebben flinke stukken gelopen en opeens hoorden we het geluid van een burlend hert en dan begint de zoektocht pas echt. Rustig liepen we met een groepje door het duin, alle zintuigen die je hebt doen hun werk extra goed als je hier bent.
Allereerst natuurlijk je ogen, die registreren alles wat er om je heen gebeurt. Ten tweede je gehoor, enigszins verstoort door de wind in je oren hoor je van alles, van vogels tot vliegtuigen, mauwende hindes en burlende bokken! Magisch
Je reuk gaat ook z'n werk doen, want wanneer je de arena betreedt dan ruik je dat, de geur die de bokken verspreiden kan je ineens overvallen.
Als laatste voel je de spanning door heel je lijf als er ineens ergens een bok gaat rennen, als je de geweien tegen elkaar hoort kletteren en het knorrende geluid je overmant door de adrenaline. Wat een heerlijke tijd is dit toch om te wandelen en te struinen in dit prachtige gebied.

En wat nou zo leuk is, volgende week mag ik weer! Dan weer met een nieuw groepje. Wil je nog mee? Meldt je dan snel aan, er zijn nog maar twee plekjes vrij.

https://www.in2pictures.nl/c-4697786/excursie-natuurfotografie-in-de-amsterdamse-waterleiding-duinen/                van links naar rechts: ik, Deborah, Cynthia, Jan, Miranda, Leonie en Bianca

Reacties

Populaire posts