Toscane


Dit jaar ging de zomervakantie naar Toscane. Onze tweede poging wat betreft Italiƫ, de eerste keer zaten we in de buurt van Imperia en daar vond ik niets aan, veel te druk. Maar als er iets mooi moet zijn dan is het Toscane, dus poging twee zou vast goed komen. En dat kwam het ook.

We hadden een klein huisje gehuurd in de "middle of nowhere" in de Toscaanse heuvels, omgeven door natuur, prachtige vergezichten en schattige dorpjes. Het dorpje waar wij verbleven heette Roccalbegna.

Je moet hier geen last van wagenziekte hebben want dan heb je een probleem, je rijdt namelijk alleen maar over kronkelende wegen die op en neer gaan en oneindig lang zijn. Dit is ook meteen de charme van gebied trouwens. Na iedere bocht kun je wel stoppen om de mooie landschappen te fotograferen. En in de iets grotere dorpjes kun je heerlijk wandelen en lekker eten en natuurlijk een Italiaans ijsje halen. De toeristische trekpleisters hebben we links laten liggen op een dag Siena na (vonden wij weinig aan) en we hebben de hotsprings van Saturnia bezocht, maar dan wel om 5 uur 's ochtends om de massa te ontlopen! Zie mijn andere post. 

Het dorpje Pitigliano heeft wel echt ons hart gestolen. Dit was zo ongelofelijk leuk, schattig en sfeervol. Daar hebben we een middag met veel plezier rondgewandeld.

De overige landschappen zijn uit de directe omgeving van ons huisje en in Val d'Orcia gemaakt. 
















Reacties

Populaire posts